Kapat

Şehir Trafiğinde Araçlarda Durma ve Takip Mesafeleri

Şehir trafiği içerisinde seyir halindeyken araçların aralarında belirli mesafeler ile birbirlerini takip etmeleri ve trafiği bu şekilde sürdürmeleri gerekmektedir. Yine kırmızı ışık ya da yaya geçidi gibi bölgelerde araçlar duracağı sırada belirli mesafeler ile bekleme sağlaması ya da park ederken belirli mesafeler ile araçlarını park etmeleri gerekmektedir. Bu iki farklı nokta, profesyonel olarak verdiğimiz direksiyon eğitimlerinde ve sürüş eğitimlerinde eğitmenlerimizin mutlak olarak verdiği ayrıntılar arasında yer almaktadır. Genellikle araçlarda durma ve takip mesafeleri olarak adlandırılacak bu kısım, trafik sırasında birebir olarak uygulanan ve her sürücünün uyması gereken kurallar arasındadır.

Araçlarda Durma Ve Takip Mesafeleri Nasıl Hesap Edilmelidir?

Trafikte yolculuk sırasında trafik kazalarını ve sıkışıklıkları önlemek için araçlarda durma ve takip mesafeleri belirli kurallar çerçevesinde belirlenmiş olarak uygulanmalıdır. Aslında bu noktada farklı mesafe tanımları bulunmaktadır. Sürücünün düzenli bir şekilde giderken aracını durdurabilmesi için gazın kesilmesi adına gereken mesafe reaksiyon mesafesi, frene basması ve durulması için gereken mesafe fren mesafesi ve bu ikisinin toplamı durma mesafesini ifade etmektedir. Mesafe hesaplamanız için gereken koşu şudur; aracınızın sahip olduğu hız miktarını 3 ile çarptığınızda durma mesafenizi ve buna bağlı olarak da takip mesafenizi hesaplayabilirsiniz. Hesaplanan bu aralık sayesinde trafikte birçok kaza durumunun önüne geçerek güvenlik sağlayabilirsiniz.

Yeni Sürücüler İçin Araçlarda Durma Ve Takip Mesafeleri Önemi

Özellikle araç kullanımına yeni başladığınız dönemlerde birçok kural gibi araçlarda durma ve takip mesafeleri konusunda da bilgi sahibi değilseniz, bu noktada profesyonel eğitim almanız büyük katkı sağlayacaktır. Bu mesafeleri her zaman koruyarak ve bu kurallara uyum sağlayarak siz de profesyonel bir sürücü olabilirsiniz. Bu nedenle mutlaka profesyonel eğitmenler ile birlikte bu kuralların ve sistemlerin tümünü öğrenebilmek için kurumumuz üzerinden direksiyon dersleri ve sürüş dersleri alabilirsiniz. Bu eğitimler, sizin için profesyonellik sağladığı gibi trafikteki herkes için de önemli ve koruyucu nitelikte bulunmaktadır. Eğer, bu eğitimlere katılmak istiyorsanız, sitemiz üzerindeki telefon numaraları ile çok hızlı şekilde bize ulaşabilirsiniz.

Direksiyon dersi: Özel direksiyon eğitimi sürücülerin uyması ve bilmesi gereken hız kısıtlamaları ve hız serbestliklerini de öğretici bir eğitimi kapsar. Karayolların da araçların uyması gereken hız limitleri vardır.

Otomobil :

Yerleşim yeri 50 km/h, şehirler arası 90 km/h, bölünmüş yollar 110 km/h, otoyollarda 120 km/h

Minibüs, Otobüs:

Yerleşim yeri 50m/h, şehirler arası 80km/h, bölünmüş yollar 90 km/h, otoyollarda 100km/h

Kamyonet:

Yerleşim yeri 50 km/h, şehirler arası 80 km/h, bölünmüş yollar 85 km/h, otoyollarda 95 km/h

Kamyon,çekici:

Yerleşim yeri 50 km/h, şehirler arası 80 km/h, bölünmüş yollar 8 km/h, otoyollarda 90 km/h

Motosiklet:

Yerleşim yeri 50 km/h, şehirler arası 80 km/h, bölünmüş yollar 90 km/h, otoyollar 100km/h

Motorsuz bisiklet:

Yerleşim yeri 30 km/h, şehirler arası 45 km/h, bölünmüş yollar 45 km/h, otoyollara giremez

Tehlikeli mad.taş:

Yerleşim yeri 30 km/h, şehirler arası 50 km/h, bölünmüş yollar 50 km/h, otoyollarda 60 km/h

Lastik tekerlekli Traktör:

Yerleşim yeri 20 km/h, şehirler arası 30 km/h, bölünmüş yollar 40 km/h, otoyollara giremez.

Güzel günler için, gelecek için lütfen aşırı hız yapmayın! Sizi sevenleri yalnız bırakmayın !!!

Araç kullanma işi, Sizi olduğu kadar çevrenizdekileri de ilgilendiren ve birçok çevre şartıyla alakalı bir iştir. Basit gibi görünür ama zorluklarla dolu bir süreçtir. Biraz kişisel becerilerimizi geliştirmekle de alakalıdır. Amacımız kişinin araç kullanma konusundaki eksiklerini tamamlayıp başarılı bir sürücü olmasını sağlamaktır...

İletişim